AGV Jungheinrich
parallax background

Automated Guided Vehicles (AGV’s)

Flexibel automatisch transport

Automated Guided Vehicles zijn volledig geautomatiseerde voertuigen. Door het gebruik van innovatieve navigatietechnieken manoeuvreren deze onbemande voertuigen zelfstandig door de ruimte. Een AGV is ideaal inzetbaar in multiple shifts, kan geïntegreerd worden in nieuwe en bestaande omgevingen en kan zowel in volledig automatische als manuele operaties opereren.

Veiliger en efficiënter werken

AGV-oplossingen lenen zich bij uitstek voor horizontaal transport van standaard pallets met een sterk repeterend karakter. Denk bijvoorbeeld aan het transport van pallets met gereed product van de productielijn naar het magazijn. Uw personeel, dat honderd keer per dag deze afstand aflegt, vindt dit al snel monotoon en saai werk. Een AGV voert diezelfde rit keer op keer met onverminderde precisie met constante snelheid en veilig uit. Met de inzet van AGV’s bespaart u kostbare tijd en worden transportschades geminimaliseerd.


AGV-oplossingen van Jungheinrich

De eenvoudige implementatie en aantrekkelijke investeringswaarde maken AGV’s een interessante oplossing. Onze AGV-oplossingen zijn op maat gemaakt en garanderen de flexibiliteit en schaalbaarheid van uw magazijn. Onze logistieke interface is makkelijk te integreren met elk ERP-systeem. AGV’s zijn daarom eenvoudig in bestaande productieomgevingen te implementeren om in lijn met uw voorraadbeheersysteem te opereren. Voor eenvoudige concepten is de stand-alone oplossing een aantrekkelijk alternatief.


Voordelen van een AGV:

✔ Veilig, nauwkeurig en efficiënt werken
✔ Flexibel, schaalbaar en op maat gemaakt
✔ Kwaliteit en betrouwbaarheid van Jungheinrich magazijntrucks
✔ Alles uit één hand: engineering, implementatie, software, hardware en aftersales
✔ Eenvoudige integratie en configuratie, ook met bestaande systemen

Zijn AGV’s geschikt voor elke operatie?

AGV’s bieden tal van oplossingen voor verschillende operaties. Maar niet voor elke situatie biedt de AGV uitkomst, zoals buiten, in een koel-of vriescel, in trailers en containers, op slechte vloeren of in erg krappe ruimtes. Daarom nemen onze experts, zoals aan het begin van elk automatiseringstraject, uw huidige situatie onder de loep en brengen zij uw goederenstromen en –processen in kaart.

Bent u benieuwd of AGV’s passen in uw operatie? Vul dan onze checklist in. Wilt u meer informatie inwinnen over AGV’s? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze Automated Guided Vehicles (AGV’s)