parallax background

Motip Dupli Group verstrekt opdracht automatisch magazijn

Jungheinrich realiseert turnkey project


Motip Dupli Group heeft Jungheinrich opdracht gegeven voor de realisatie van een automatisch magazijn. De order omvat de levering van meerdere geautomatiseerde magazijnkranen, aan- en afvoer conveyors en alle benodigde software voor de aansturing van het systeem. Motip Dupli Group wil met het automatische magazijn de opslag van gereed product uitbreiden.

  • Bouw volautomatisch palletmagazijn in Wolvega
  • 18 meter hoog | 2.950 m2 oppervlakte | 10.000 palletplaatsen
  • Dubbeldiepe opslag in drie gangen, optie op uitbreiding met twee extra gangen
  • Jungheinrich realiseert turnkey project Magazijnkranen, conveyors, WMS en WCS

De Motip Dupli Group investeert in de bouw van een geautomatiseerde opslag bij haar locatie in Wolvega. De fabrikant, die spuitbussen vult met lak en diverse andere technische producten, wil daarin grondstoffen, halffabricaten en gereed product opslaan. Het pand wordt 18 meter hoog en beslaat een oppervlakte van 2950 m2. De hal wordt rechtstreeks met de bestaande productiefaciliteiten verbonden.

In het magazijn wordt dubbeldiep opgeslagen. Tijdens de eerste fase worden 6.000 palletplaatsen gecreëerd, die worden bediend door 3 ganggebonden magazijnkranen. Conveyors zullen zorgen voor de aan- en afvoer van pallets naar twee invoer- en drie uitvoerpunten.

Gecombineerd met de realisatie, implementeren wij ook een nieuw warehouse management pakket. Samen met ons Warehouse Control System, zal de software zorgdragen voor de aansturing van de automatische magazijnkranen en conveyors. Ons WMS stelt Motip Dupli Group in staat om in de toekomst ook andere delen van de interne logistiek te automatiseren.

Sterke groei

De nieuwbouw is mede ingegeven door de sterke groei van Motip Dupli Group. De fabrikant wil binnen enkele jaren haar productie in Wolvega verdubbelen. Met het oog op de sterke groei, heeft het bedrijf tevens een optie bij Jungheinrich op een uitbreiding van de automatische opslag met twee extra gangen. Daarmee ontstaan nog eens 4.000 extra palletplaatsen.

Motip Dupli Group heeft reeds een lange relatie met Jungheinrich. Johan Helmich, facility manager bij Motip Dupli Group: “Jungheinrich onderscheidt zich al vele jaren door proactief meedenken en het helpen van Motip Dupli Group bij het behalen van de bedrijfsdoelen. Het feit dat Jungheinrich het nieuwe logistieke systeem turn key kan realiseren, was van groot belang in onze keuze. Jungheinrich was bovendien het beste in staat om onze wensen om te zetten in een effectief logistiek ontwerp.”

Over Motip

De Motip Dupli Group is op haar relevante markten Europees marktleider in spuitbussen en lakstiften. Met merken zoals MoTip, DUPLI-Color, Presto en ColorMatic is de groep voornamelijk actief in de autowereld, de doe-het-zelf en de industriële markten. Het assortiment loopt uiteen van kwalitatief hoogwaardige autolakken tot meer technische producten, zoals remmenreinigers en siliconensprays. Het concern produceert jaarlijks meer dan honderd miljoen spuitbussen en drieduizend ton plamuur en heeft een omzet van meer dan 200 miljoen euro per jaar. De productielocatie in Wolvega biedt werk aan ongeveer 300 personen.