Automatisering stap voor stap.

Automatiseer uw magazijn met Jungheinrich.

Alles over automatisering

Overweegt u uw magazijn te automatiseren, maar heeft u geen idee hoe? Jungheinrich helpt u op weg. Wij delen graag onze kennis en ervaring met u over magazijn automatisering. Lees hier alles over wat automatisering precies inhoudt en vindt eenvoudige uitleg voor de verschillende automatiseringsbegrippen.

Automatisering stap voor stap

De stijgende interesse in robotisering van magazijnen is logisch en verklaarbaar. Arbeidskosten vormen de grootste kostenpost in het magazijn – vooral als het gaat om orderpicking – en robotisering zorgt voor een forse kostenbesparing op dit gebied. Juist in deze tijd waarin werknemers in snel tempo vergrijzen en zeldzamer worden, wint dit aspect aanzienlijk. Bovendien leidt robotisering tot minder fouten en kortere doorlooptijden. Wie kiest voor robotisering of automatisering, tekent voor een complex traject dat een aantal valkuilen kent.

Hieronder vind u een overzichtelijke verzameling van onze magazijn automatisering gerelateerde artikelen en whitepapers. Vergroot uw automatiseringskennis met onderstaande onderwerpen, de geselecteerde artikelen en onze whitepapers.

Mist u relevante onderwerpen welke thuis zouden horen op deze pagina of heeft u vragen? Laat het onze redactie weten: Klik hier voor het contact formulier.

Direct antwoord op uw vraag


Ik wil graag een vrijblijvend oriëntatie gesprek

Neem contact met ons op of bel 0172 44 6789.

30 juli 2018
Een digitaal netwerk is complex maar niet ingewikkeld

Digitalisering met Jungheinrich

Lees hier alles over de 4 pijlers van een georkestreerd automatisch magazijn. Eenvoud. Maatwerk. Automatisering. Alles uit één hand.
20 juni 2018

In 3 stappen naar automatisering

Automatisering kan leiden tot meer efficiency en flexibiliteit in het magazijn. Maar niet elke oplossing leidt direct tot meer succes. Kies daarom voor een systeem dat makkelijk integreert in uw magazijn en past binnen uw bedrijfsvoering. Lees hier een samenvatting van de fases van een automatiseringsproces.
19 juni 2018
content automatisering

Automatisering met Jungheinrich

In een gedigitaliseerde wereld neemt het tempo toe en versnelt het ritme van goederenstromingen in magazijnen. Een perfect gechoreografeerd magazijn is daarom steeds belangrijker om succesvol te zijn en te blijven. U kunt alleen reageren op uitdagingen in uw bedrijf als alle bedrijfsonderdelen op elkaar zijn afgestemd. Als uw partner in automatisering, choreograferen wij voor u een individueel afgestemde automatiseringsoplossing. We begeleiden u stapt voor stap door het traject totdat uw oplossing klaar is voor het podium.
9 februari 2017
Wat is een volledig automatisch magazijn?

Wat is een volledig automatisch magazijn?

U leest en hoort van alles over verschillende soorten magazijnen. Zo ook over een volledig automatisch magazijn. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in? En welke voordelen levert dit mij op? Lees hier kort en bondig alles wat u moet weten over een volledig automatisch magazijn.
10 januari 2017
Wat is een semi-automatisch magazijn?

Wat is een semi-automatisch magazijn?

U leest en hoort van alles over verschillende soorten magazijnen. Zo ook over een semi-automatisch magazijn. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in? En welke voordelen levert dit mij op? Lees hier kort en bondig alles wat u moet weten over een semi-automatisch magazijn.
20 december 2016
checklist automatisering

Checklist ‘Klaar voor magazijn automatisering?’

Elk onderzoek naar automatisering van een magazijn start met het in kaart brengen van de huidige situatie. Hoe is het magazijn ingericht en hoe verlopen de processen? Met behulp van deze checklist kunt u een groot deel van uw operatie zelf in kaart brengen.
2 december 2016
Manueel magazijn

Wat is een manueel/conventioneel magazijn?

U leest en hoort van alles over verschillende soorten magazijnen. Zo ook over een manueel/conventioneel magazijn. Maar wat houdt dit eigenlijk precies in? En welke voordelen levert dit mij op? Lees hier kort en bondig alles wat u moet weten over een manueel/conventioneel magazijn.
6 mei 2016

Whitepaper ‘Wat is magazijn automatisering?’

U leest en hoort van alles over automatisering, mechanisering en zelfs robotisering van magazijnen. Een interessant onderwerp, maar het blijven soms vage begrippen. Wat is magazijnautomatisering nu precies en waarom zijn velen hier zo druk mee bezig?
30 april 2016
wel-of-niet-uw-magazijn-automatiseren

Wel of niet automatiseren?

Is het verstandig om uw magazijn te gaan automatiseren? Hier leest u wat magazijn automatisering u kan opleveren en welke praktische tips en overwegingen u moet meenemen in uw besluitvorming. Goede redenen en adviezen voor magazijn automatisering vindt u hier.
10 april 2016
whitepaper-wel-of-niet-automatiseren

Whitepaper “Wel of niet automatisering”

Uitgebreide whitepaper over of u wel of niet uw magazijn laat automatiseren. Hier leest u in detail wat magazijn automatisering u kan opleveren en welke overwegingen en welke praktische tips u moet meenemen in uw besluitvorming. Download hier direct de whitepaper.