Voor elke processtap hebben wij een geschikte barcodescanner; van handscanners voor orderpicken tot geïntegreerde scanners in de vorken die automatisch een pallet identificeren tijdens het opnemen. In combinatie met de middleware Jungheinrich Logistics Interface bieden we een volledig geïntegreerde en gesloten informatiestroom: van de eerste registratie van de pallet tot aan het inslaan op de gewenste opslaglocatie. Dankzij onze achtergrond in magazijn- en heftrucks en bijbehorende hardware en software bieden wij een geïntegreerd concept met de hoogst mogelijke betrouwbaarheid uit één hand.
De medewerkers krijgen via een dataterminal of handheld terminal informatie over de opslaglocatie waar de volgende in-/uitslag moet plaatsvinden. Als de opslaglocaties en de artikelen of pallets zijn voorzien van barcodes, scant de medewerker de barcode en bevestigt hij deze handeling op de terminal. Vervolgens geeft het WMS de volgende doellocatie door.
Een automatische barcodescanner wordt aan het vorkenbord van de truck aangebracht en, bijvoorbeeld door een lastsensor, tussen de vorken automatisch geactiveerd. Op het moment dat de scanner de pallet-ID heeft gescand, wordt deze door Logistics Interface doorgegeven aan het WMS. Dit resulteert in een enorme tijdbesparing en minder fouten.
De papieren orderpicklijsten bij New Wave zorgden voor een grote foutmarge en nam onnodig veel tijd in beslag. Na een verandering in de werkzaamheden – inpakmedewerkers controleerden handmatig elke volledige order – werd de foutmarge lager maar liep de operatie nog steeds veel vertraging op. New Wave nam een cruciale beslissing en stapte over op barcodescanning. Handmatige controles zijn niet langer nodig, waardoor het orderpickproces efficiënter verloopt en New Wave met hetzelfde aantal mensen 25% meer orders kan verzamelen. Nu alle picks direct in het WMS worden verwerkt, heeft de supervisor bovendien meer inzicht in de voortgang van de operatie.