parallax background
 

Barcodescanning vs. voicepicking

De belangrijkste verschillen op een rij

Steeds vaker gebruiken orderpickers tijdens het orderpicken digitale hulpmiddelen, zoals headsets en handscanners. Het grote voordeel van deze hulpmiddelen is dat orderpickers accurater, efficiënter en veiliger kunnen werken. En dankzij de realtime verbinding tussen de apparaten en uw WMS is uw voorraadbeheer altijd up-to-date.

Wat is voicepicking?

Bij voicepicking draagt elke orderpicker een headset op zijn hoofd. De pickopdrachten krijgt hij ingefluisterd via de hoofdtelefoon. Door de pickopdracht mondeling te bevestigen, werkt de orderpicker preciezer, sneller en veiliger.

Wat is barcodescanning?

Met barcodescanning ontvangt de orderpicker alle opdrachten via een handscanner. Op de scanner ziet de orderpicker waar hij moet zijn en hoeveel stuks hij moet picken. Door de barcode te scannen ter bevestiging, wordt de nieuwe voorraad direct bijgewerkt in het WMS of ERP-systeem.

Het grote voordeel van voicepicking

Het grote voordeel van voicepicking is dat de orderpicker altijd zijn handen vrij heeft - ideaal als hij grote producten of meerdere producten tegelijk moet picken. Daarnaast verloopt het orderpicken een stuk sneller, omdat de orderpicker meerdere handelingen kan combineren. Terwijl de orderpicker naar de picklocatie toeloopt, wordt het aantal stuks via de headset ingefluisterd en eenmaal bij de picklocatie aangekomen, bevestigt hij de checkdigit (het controlegetal).

Meer veiligheid met voicepicking

In magazijnen met voicepicking kan elke orderpicker zijn blik gericht houden op zijn omgeving, wat zorgt voor meer veiligheid. Orderpickers met barcodescanners moeten na het scannen van de picklocatie meestal weer even op het scherm kijken om te lezen hoeveel stuks ze moeten picken. Als ze hun blik daarna weer oprichten, kan het maar zo gebeuren dat ze een verkeerde picklocatie pakken. Bij voicepicking gebeurt dat niet zo snel.

Het grote voordeel van barcodescanning

Voicepicking is niet voor elke situatie de ideale oplossing. Denk aan warehouses waarin elektronische producten liggen. Vaak moeten orderpickers naast het artikelnummer ook het serienummer vastleggen. Dat kan met voicepicking, maar het oplezen van serienummers met zestien letters en cijfers kost veel tijd en levert dikwijls fouten op. Hetzelfde probleem geldt in de foodsector, denk aan biefstukken die allemaal een ander gewicht en dus ook een andere prijs hebben. Om de juiste prijs te kunnen factureren, is het belangrijk om exact te registeren welk stuk biefstuk naar welke klant gaat. Met barcodescanning gaat dat een stuk makkelijker dan met voicepicking.

Voor elke warehouse de juiste oplossing

Voicepicking of barcodescanning: twee verschillende systemen die het orderpicken een stuk veiliger, sneller en preciezer maken. Er zijn voor elk warehouse belangrijke en doorslaggevende factoren te bedenken die meespelen bij het maken van een goede keuze. Wilt u het orderpicken in uw magazijn efficiënter en logischer inrichten? Neem contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.