Jungheinrich Material Flow Consultancy

Automatiseer uw magazijn met Jungheinrich.

Stilstaan is achteruitgaan; zeker in de logistieke wereld. Continu veranderende omstandigheden vragen om creatieve oplossingen. Met een frisse blik en de juiste expertise helpen wij u graag bij het realiseren van uw toekomstbestendige logistiek. Ons advies varieert van een snelle deskundige beoordeling van optimalisatiepotentieel tot een gedetailleerd concept en alles wat daartussen ligt.

Wanneer kunnen wij met Material Flow Consultancy (MFC) iets voor u betekenen?

U bereikt uw capaciteitslimiet

Uw bedrijf verandert of is gegroeid en de eisen wat betreft efficiëntie, productiviteit, verwerkingscapaciteit en flexibiliteit zijn evenredig gegroeid. U heeft een plan nodig zodat u in de toekomst moeiteloos aan de verwachtingen van uw klanten kunt blijven voldoen. Vaak is gebouwuitbreiding of geheel nieuwbouw een overweging. Wij kunnen u ondersteunen met het creëren van uw toekomstbestendige logistieke ‘blueprint’ en adviseren over benodigd bouwvlak en bijbehorende niveaus van logistieke investering.

U overweegt te automatiseren

Heeft u te maken met personeelstekort of stijgende personeelskosten? Wilt u uw personeel optimaler inzetten of fouten minimaliseren? Er zijn veel voordelen verbonden aan gedeeltelijke of volledige automatisering. Wij kunnen u een aantal technisch en economisch haalbare opties voorstellen.

U wilt kosten verlagen

U wilt besparingspotentieel in het bedrijf identificeren. In deze situatie zullen wij uw magazijnprocessen onder de loep nemen en op zoek gaan naar kostenbesparende, efficiënte oplossingen.

U wilt uw energie-efficiëntie bevorderen

Energie-efficiënte magazijnprocessen ondersteunen uw duurzame bedrijfsstrategie. Wanneer capaciteiten beter worden beheerd en innovatieve technologieën worden gebruikt, kan het verbruik worden verminderd en de winstgevendheid worden verhoogd.

Hoe werkt Jungheinrich Material Flow Consultancy?

Onze logistiek consultants gaan pragmatisch, stapsgewijs en op maat te werk. Een consult bestaat uit drie fases: een schets, een analyse en een concept.

Schets

• Snelle deskundige beoordeling van optimalisatiepotentieel.

• Schets van mogelijke toekomstige inrichting van uw magazijn.

Analyse

• Diepergaand data-analyse en verdergaande analyse van materiaalstromen en procesvereisten.

• Definitie van beoogde prestaties en capaciteitsvereisten.

Concept

• Compleet conceptadvies met investering, indicatie van personeel-aantallen & -eisen, specificering van IT-WMS voorwaarden, berekening van Total Cost of Ownership (TCO) en indicatie projectplanning.

De Jungheinrich consultant kan u adviseren over de meest geschikte optie.

Wij delen onze expertise met uw bedrijf en bieden een frisse kijk op uw proces, van deur tot deur. Jungheinrich biedt u de volgende voordelen:

Onafhankelijk advies

De consultancy is gebaseerd op een vergoeding; u bent niet verplicht één van onze oplossingen te implementeren en u bent volledig vrij om uw voorkeursleverancier te kiezen.

Holistisch

Als systeemaanbieder kunnen wij alles uit één hand leveren: van het eerste advies tot de uiteindelijke implementatie van uw oplossing. Van manueel tot volledig automatisch.

Ervaring

Ongeacht de branche, de grootte van de klant of de mate van automatisering, onze competente consultants hebben ervaring met talrijke projecten en weten wat voor u het beste werkt.

Onafhankelijk

Het aanbieden van een onafhankelijke oplossing is onze topprioriteit. Daarom zoeken wij naar de best beschikbare oplossing op de markt, zelfs buiten ons eigen productgamma.