glx opslagsysteem
parallax background

GLX profiteert van opslagsysteem dat op operatie is toegesneden

Aangevuld met innovatief orderpicksysteem

De GLX Group is een logistiek dienstverlener met zes warehouses en 250 medewerkers in Duitsland. Het bedrijf neemt verladers de zorg voor hun volledige logistiek uit handen, van goederenontvangst tot orderverzending. Desgewenst neemt GLX ook kwaliteitsbeheer en productieprocessen over. Een grote klant is Knorr Bremse, een fabrikant van remsystemen voor spoor- en bedrijfsvoertuigen.

De uitdaging

Dankzij de sterke groei bij Knorr Bremse hadden de warehouses van GLX in Berlijn-Marzahn en Augsburg de grenzen van hun mogelijkheden bereikt. De aanvullende opslagcapaciteit die GLX nodig had, rechtvaardigde de bouw van een nieuw distributiecentrum. Dit nieuwe distributiecentrum moest onderdak bieden aan de operaties in de twee bestaande warehouses. Dat stelt GLX in staat om optimaal te profiteren van de synergievoordelen en de efficiëntie verder te vergroten. Na een uitgebreide selectietraject kreeg Jungheinrich de opdracht om het distributiecentrum te bouwen. Belangrijkste uitdaging: de grote diversiteit in vormen en formaten van de goederen.

De oplossing

Het nieuwe distributiecentrum van 15.000 vierkante meter staat ten zuidoosten van Berlijn. Hiervandaan worden nu de reserveonderdelen geleverd aan klanten in heel Europa. Een groot deel van het assortiment ligt in een modulair opslagsysteem met legborden. Dit systeem telt vier gangen met 10.500 opslaglocaties voor kleingoed. Twee inductiegeleide verticale orderpicktrucks – de Jungheinrich EKS 210 – worden gebruikt voor inslag en voor orderpicking. Opvallend is de speciale brandveiligheidsoplossing, waardoor Jungheinrich geen sprinklersysteem in de stellingen hoefde te monteren.
De pallets staan in een bredegangenmagazijn. De in- en uitslag van de 15.000 pallets in dit magazijn wordt verzorgd door reachtrucks. In totaal heeft GLX in dit nieuwe distributiecentrum twintig magazijntrucks van Jungheinrich aan het werk.

Het resultaat

“De inrichting van het distributiecentrum en de besturing van de goederenstromen zijn perfect afgestemd op de eisen van GLX, zegt algemeen directeur Roland Becker. “Jungheinrich heeft een complete intralogistieke oplossing geleverd. Wij profiteren nu van een opslagsysteem dat op onze operatie is toegesneden, aangevuld met een innovatief orderpicksysteem.”
GLX heeft plannen om de operatie nog verder te optimaliseren. Becker wil alle verticale orderpicktrucks uitrusten met warehouseNAVIGATION, waardoor de bestuurders niet meer hoeven te manoeuvreren en zoeken naar de juiste opslaglocaties. “Wij zullen warehouseNAVIGATION direct koppelen aan ons SAP-systeem. Jungheinrich heeft al de noodzakelijke componenten voor installatie van dit navigatiesysteem geleverd.”

Directeur Roland Becker: “Jungheinrich heeft een complete intralogistieke oplossing geleverd. Wij profiteren nu van een opslagsysteem dat op onze operatie is toegesneden, aangevuld met een innovatief orderpicksysteem.”