Hero referentie Automated guided vehicles
parallax background

Automatische oplossingen voor Hero

Meer productiviteit en veiligheid in het magazijn.

Doorslaggevend concurrentievoordeel dankzij AGV’s

Innovatie en kwaliteit waren altijd één van de leidende principes van Hero España, een toonaangevende producent van babyvoeding, jam en marmelade. Het streven naar verbetering zorgt ervoor dat het bedrijf voortdurend zoekt naar nieuwe technologische oplossingen. Het doel is daarbij om de interne logistiek te optimaliseren en te versnellen. Hero wil zich daarnaast te allen tijde flexibel aan de markt en klantwensen kunnen aanpassen. Nauwkeurig, autonoom en onderhoudsvriendelijk. Gezien de noodzaak om het magazijnpersoneel te ontlasten, wilde Hero herhalende werkzaamheden automatiseren. Het automatische transportsysteem moest flexibel zijn, snelle reactietijden mogelijk maken en makkelijk aanpasbaar zijn voor toekomstige uitbreidingen of nieuwe taken. Technologiepartner met expertise in eigen huis: Al direct bij aanvang van het project koos Hero een partner. Het project vereiste een leverancier die: de rol van een strategische partner kon aannemen en de servicekwaliteit, die nodig is voor dergelijke projecten, kon garanderen. Met de nieuwe technieken en compacte machines was het mogelijk om het orderverzamelproces volledig nieuw in te richten.
 

Versnellen en optimaliseren van intralogistieke processen

De hoofdtaken van de nieuwe AGV: Het automatisch en met hoge snelheid uitvoeren van frequente, herhalende taken op vooraf gedefinieerde routes. Het efficiënt uitvoeren van transport, in- en uitslag met europallets en industriële pallets. Het verplaatsen van pallets van het automatische silomagazijn (capaciteit: 31.000 pallets) naar locaties in het blokopslagmagazijn en vandaar naar de expeditie (capaciteit: 1.000 pallets). Het belangrijkste voordeel: het AGV-systeem voert routinetaken uit, waardoor de werklast van de magazijmedewerkers wordt verlicht. Zij kunnen hun aandacht richten op complexere, meer afwisselende werkzaamheden.

AGV gebaseerd op een standaard magazijntruck

De AGV bij Hero is gebaseerd op een in serie geproduceerde verticale orderpicktruck, waaraan een automatiseringspakket en Traffic Manager software zijn toegevoegd. De AGV ontvangt opdrachten vanuit het warehousemanagementsysteem (WMS) en voert ze zelfstandig uit. Hij wordt langs vooraf gedefinieerde routes geleid door de Traffic Manager. Voor de navigatie maakt de AGV gebruik van een lasernavigatiesysteem en positiereflectoren. Wanneer de AGV een opdracht heeft uitgevoerd, stuurt hij een bevestiging naar het WMS. Deze bevestiging bevat volledige informatie over het verloop van de taak, inclusief eventuele problemen die zich voordeden. Zo worden bijvoorbeeld hindernissen op de route teruggemeld. Uit de cijfers van Hero blijkt de efficiëntie te zijn verhoogd en het aantal fouten te zijn gereduceerd met het AGV-systeem.

Flexibiliteit en autonomie verhogen productiviteit

"Wij kozen voor de automatiseringsoplossing van Jungheinrich, omdat de kleine afmetingen van de AGV ons de mogelijkheid boden om de orderpickzone efficiënter te organiseren. Jungheinrich bood ons ook de meest geavanceerde technologie op de markt," zegt Juan Francisco García Gambín, Warehouse Manager van Hero España. “Vanaf de eerste dag waarop de machine haar taken uitvoert, is onze productiviteit aanzienlijk gestegen. Wat de veiligheid betreft, hebben de medewerkers die met het systeem werken helemaal geen zorgen, dankzij het personenbeveiligingssysteem waarmee de AGV is uitgerust.”