Jungheinrich WMS
parallax background

WMS van Jungheinrich zorgt voor efficiëntere fabricage

Hydrauflex optimaliseert productieprocessen met behulp van een WMS

Hydrauflex GmbH is fabrikant van hydraulische componenten. Het bedrijf produceert hydraulische slangen en buizen, verdelers, collectoren en aansluitingen. Hydrauflex levert aan toonaangevende machinebouwers,producenten van bouw- en landbouwmaterieel en autofabrikanten. Het bedrijf is actief in heel Europa en telt 130 werknemers.

De optimale oplossing vereenvoudigt processen en efficiëntie

Een efficiënte opslag en interne logistiek is gezien de aard van de producten van Hydrauflex geen sinecure. Gezien de verschillende afmetingen en verschillende omloopsnelheden worden de producten opgeslagen in palletstellingen, Lean-Liften en modulaire stellingsystemen. Ruim 20.000 voorraadartikelen verspreid over meer dan 14.000 locaties beheren, vereist een goede softwareoplossing. Omdat er bijna 118.000 keer per jaar een beroep wordt gedaan op het magazijn, wilde Hydrauflex niet alleen de processen vereenvoudigen, maar ook efficiënter werken en het aantal fouten verminderen.

De keuze - Jungheinrich WMS

Met het Jungheinrich WMS heeft Hydrauflex een geïntegreerde softwareoplossing, die alle processen ondersteunt van de goederenontvangst tot de uitslag. Het systeem beheert niet alleen de producten in het magazijn, maar stuurt ook de bijbehorende orderpickprocessen aan en is via de Logistieke Interface verbonden met de magazijntrucks.

De opdracht: Eenvoud, foutenreductie en efficiëntie

Om de logistieke operatie te vereenvoudigen en de efficiëntie te verhogen, moest het aantal fouten worden verlaagd en moesten de processen worden gestroomlijnd. Uiteraard moest de snelle beschikbaarheid van componenten gewaarborgd blijven. Daarnaast moest de hoeveelheid papierwerk worden teruggebracht.

De oplossing Jungheinrich WMS voldoet aan alle eisen

Om flexibel te kunnen reageren bij groei, ondersteunt het Jungheinrich WMS alle processen van goederenontvangst tot de verzending. Het WMS is aan het ERP verbonden met een systeeminterface. Jungheinrich paste enkele modules van het WMS speciaal aan voor Hydrauflex. Bijvoorbeeld de module voorraadbeheer, die nu ook rekening houdt met extra grote pallets. Het Jungheinrich WMS is ook verantwoordelijk voor de aansturing van het slangenmagazijn en het modulaire stellingenmagazijn en heeft een verbinding met de zes Hänel Lean-Liften. Naast de inkomende goederen, wordt ook de uitslag door de Lean-Liften in het WMS verwerkt. De inventarisatiemodule heeft natuurlijk de mogelijkheid om voorraden te corrigeren, maar kan gebruikers ook een scherm tonen met de streefvoorraad van een product en de actuele hoeveelheid als die afwijkt. De EKX 513 smalle gangen truck is gekoppeld aan het WMS via de Logistieke Interface. In- en uitslagopdrachten worden door het WMS direct naar de truck verzonden. De half-automatische EKX 513 navigeert vervolgens in de gang zelfstandig naar de juiste locatie.

De opdrachtgever: Eén partner

Gert Ebersbach, Managing Director, vindt de samenwerking tussen Hydrauflex GmbH en Jungheinrich vruchtbaar. Jungheinrich was tijdens het project voortdurend beschikbaar en reageerde snel. Vanaf het moment dat het contract werd ondertekend, waren er negen maanden beschikbaar voor de implementatie van het WMS. De implementatie werd in twee fasen afgerond. Tijdens de realisatie van de systeeminterface met het ERP werd ervoor gezorgd dat de geplande ERP-wijziging geen invloed zou hebben op de interface. "De presentatie en adviezen van Jungheinrich hebben ons overtuigd. We hebben een referentieklant van Jungheinrich bezocht en gesproken met de gebruiker. Het was ook belangrijk voor ons om één logistiek partner te zoeken. In Plant 1 hadden we al positieve ervaringen met de heftrucks en magazijninrichtingbnvan Jungheinrich."