Welke vormen van mobiele automatisering zijn er?

Whitepaper: Intelligente mobiele robots tillen logistiek naar ongekende hoogtes

De roep om mobiele automatisering is groot. De markt biedt een breed scala aan oplossingen. AGV’s zijn al lang niet meer het enige antwoord. Moderne voertuigen zijn intelligenter, betaalbaarder én flexibeler.

Welke vormen van mobiele automatisering zijn er?

Automatisering van de interne logistiek is een terugkerend vraagstuk voor zowel grote als kleine bedrijven. Niet op de laatste plaats door de krapte op de arbeidsmarkt. Personeel is schaars. En geschoolde arbeidskrachten zijn nog dunner gezaaid. Van de werknemers op de vloer brengt een groot deel bovendien de tijd door met ‘reizen’ - het simpelweg verplaatsen van goederen van A naar B. De continuïteit van bedrijfsprocessen staat op spel.

Als gevolg van het aanhoudend tekort aan ervaren en kwalitatief goed personeel groeit de interesse in geautomatiseerd mobiel intern transport. Juist het verplaatsen van goederen is immers een taak die eenvoudig kan worden geautomatiseerd. Door het goederentransport te automatiseren, kan de productiviteit omhoog en worden knelpunten in de productie geëlimineerd. Ook de behoefte aan verdere logistieke optimalisatie, een hogere efficiency en een continu streven naar beheersing van de operationele ketenkosten dragen bij aan de opmars van computergestuurd mobiel transport. Bovendien kunnen werknemers zich toeleggen op activiteiten met een hogere waarde.

Mobiele automatisering is niet nieuw. De markt biedt verschillende oplossingen. In dit whitepaper worden twee alternatieven tegen het licht gehouden: het automatisch geleide voertuig (AGV) en de autonome mobiele robot (AMR). Welke indicatoren bepalen wanneer de ene oplossing de voorkeur verdient boven de andere? Welke uitdagingen zijn er? Wat zijn typische voorbeelden voor de inzet van een AMR, of juist van een AGV? En waarop moet je als bedrijf letten als je het mobiel transport automatiseert?

Direct antwoord op uw vraag


Ik wil graag een vrijblijvend oriëntatie gesprek

Neem contact met ons op of bel 0172 44 6789.

Download de whitepaper als PDF

Intelligente mobiele robots tillen logistiek naar ongekende hoogtes