parallax background

Kaltenkirchen

Originele onderdelenmagazijn van Jungheinrich

Flexibiliteit en snelheid is belangrijk in het onderdelenmagazijn van Jungheinrich in Kaltenkirchen, nabij Hamburg. Het magazijn heeft een assortiment van 100.000 originele Jungheinrich heftruck onderdelen en levert onderdelen binnen 24 uur aan klanten en Jungheinrich-vestigingen over de hele wereld.

Het magazijn werd compleet nieuw gebouwd en vervangt het oude magazijn in Norderstedt. Experts van verschillende afdelingen binnen Jungheinrich werkten samen aan het ontwerp, de planning en de realisatie het onderdelen magazijn.

De oplossing

Het hybride magazijn werd in 2013 opgeleverd en heeft een oppervlakte van 22.000 m2. Per uur worden 1.000 onderdelen georderpickt en elke dag verlaten 11.000 bestelde onderdelen het magazijn. De totale oplossing bestaat uit stellingen, software zoals een WMS en WCS, Jungheinrich trucks, magazijnkranen en een compleet conveyorsysteem.

Het pronkstuk van het onderdelenmagazijn is het hoogbouwmagazijn van 31 meter met zeven gangpaden, dat ruimte biedt aan 21.168 palletplaatsen. Het acht gangpad-tellende kleingoedmagazijn biedt ruimte aan 80.000 bakken. In het manuele magazijn staan Jungheinrich-stellingen en verzorgen heftrucks de in- en uitslag van gevaarlijke materialen en ugly’s. De orderpickafdeling bestaat uit 18 werkstations, die onderling met elkaar zijn verbonden door een conveyorsysteem van meer twee kilometer lang.

Door de efficiëntie van onze logistieke operatie, ontvangen onze klanten de reserveonderdelen nog sneller – Stefan Brehm, Directeur van Jungheinrich Service & Parts AG & Co. KG.

Het resultaat

Met het nieuwe onderdelenmagazijn biedt Jungheinrich een 98% beschikbaarheid van onderdelen aan. Het kantoor van het onderdelencentrum heft een open concept, wat een transparante communicatie tussen medewerkers bevordert. Bestellingen worden efficiënter afgehandeld en klanten ontvangen hun bestellingen sneller.