parallax background

Kärcher

Wint aan efficiëntie met vlekkeloze inzet van AGV’s

Kärcher is wereldwijd marktleider in reinigingstechniek met verkoopvestigingen in 70 landen. Een groot deel van de reinigingsapparaten komt uit het Zuid-Duitse Bühlertal. Hier staat Kärchers grootste fabriek met meerdere spuitgietmachines en veertien assemblagelijnen. De 17 AGV’s van Jungheinrich verzorgen de bevoorrading van de assemblagelijnen en het intern transport van halffabricaten en eindproducten.

AGV’s voor lange afstanden

Voorheen verzorgden heftrucks het intern transport in Bühlertal. Die moesten vaak lange afstanden afleggen om eerst de spuitgietdelen naar de assemblagelijnen en vervolgens de eindproducten naar de docks te transporteren. Om de efficiëntie te vergroten, besloot Kärcher het intern transport te automatiseren met de inzet van AGV’s. Extra uitdaging was de noodzaak om een bufferopslag tussen de spuitgietmachines en assemblagelijnen te creëren. Ook moesten de AGV’s in staat zijn om verschillende ladingdragers te hanteren en die op hoogte in stellingen weg te zetten en op te pakken.

WMS stuurt AGV’s aan

De 17 AGV’s zijn 24 uur per dag in bedrijf. Zij rijden volledig zelfstandig door de fabriek en zijn de verbinding tussen de spuitgietmachines, assemblagelijnen en de docks. Via de Logistics Interface van Jungheinrich staan ze in verbinding met het Warehouse Management Systeem (WMS), dat de opdrachten verstrekt. Door een combinatie van slimme sensoren en intelligente aansturing, werken de AGV’s tot op de millimeter nauwkeurig.

AGV’s met extra snelheid

De 17 AGV’s zijn van het type Jungheinrich EKS 215a. De AGV’s zijn voorzien van vrijdagende vorken, waarmee verschillende ladingdragers kunnen worden afgezet op de grond en in stellingen. Grote producten worden zonder ladingdrager direct op de vorken getransporteerd. De maximale rijsnelheid bedraagt standaard 1,7 meter per seconde, maar de Jungheinrich Tuning-module maakt het mogelijk om op lange afstanden de rijsnelheid te verhogen tot 2,5 meter per seconde.

Lithium-ion accu’s en automatische laadstations

De lithium-ion accu’s en de zes automatische laadstations zorgen voor nog meer efficiëntie. De lithium-ion-technologie maakt het mogelijk om de accu’s flexibel en tussendoor te laden. Het laden neemt minder tijd in beslag dan bij traditionele accu’s, wat bijdraagt aan een hogere beschikbaarheid. De AGV’s rijden zelf naar de zes laadstations en worden autonoom aan- en losgekoppeld. De slimme aansturing zorgt ervoor dat altijd genoeg AGV’s beschikbaar zijn voor intern transport opdrachten.