parallax background

Kennisbank over automatisering.

Verbreed uw kennis over automatisering

Kennisbank

In onze kennisbank vindt u een verzameling van onze artikelen over magazijn automatisering. Wilt u meer informatie inwinnen over het automatiseren van uw magazijn of uw kennis van een specifiek onderwerp vergroten? Onze artikelen geven interessante adviezen en tips en helpen u verder op weg.

Vergroot uw automatiseringskennis met onderstaande onderwerpen.

19 oktober 2022

Automatische opslag- en orderverzamelsystemen (AS/RS)

Logistieke automatisering helpt de productiviteit, efficiëntie en winstgevendheid van processen te verhogen. Automatische opslag- en orderverzamelsystemen zijn hier een schoolvoorbeeld van. De systemen worden meestal aangeduid met hun Engelse benaming: automated storage and retrieval system, kort AS/RS of ASRS.

26 augustus 2022

Gedegen advies en juiste expertise onmisbaar

Stilstand is achteruitgang. Zeker in de logistiek; een wereld die wordt gekenmerkt door de dynamiek van continue veranderende markten. Veranderende omstandigheden vragen om creatieve oplossingen. Een frisse blik en de juiste expertise helpen bij het realiseren van een toekomstbestendige logistiek.

10 juli 2020

Neemt u een nieuw WMS in gebruik? 4 tips voor een vlotte implementatie

Een warehouse management systeem (WMS) maakt voorraadbeheer een stuk eenvoudiger. Met een WMS heeft u real-time inzicht in de inslag, opslag en uitslag van goederen. Heeft u een nieuw WMS aangeschaft, die beter past bij uw intralogistieke processen? Met onze tips verloopt de implementatie op rolletjes.

10 juli 2020

Productiviteit meten in het magazijn met behulp van een WMS

Een warehouse management systeem (WMS) maakt het mogelijk om de productiviteit in het warehouse te meten. Voor elke scan maakt de barcodescanner via het draadloze netwerk contact met het WMS. Het WMS registreert van welke barcodescanner de scan afkomstig is en hoe laat die scan plaatsvond. Al die scans samen vertellen veel over de productiviteit binnen de onderneming.

1 mei 2020

De verschillen tussen barcodescanning en voicepicking

Barcodescanning en voicepicking zijn interessante alternatieven voor de papieren orderpicklijst. Beide oplossingen zijn accurater, efficiënter en maken duidelijker wat er daadwerkelijk wordt gepickt op de vloer. Welke voordelen bieden voicepicking en barcodescanning voor u? We hebben de belangrijkste verschillen tussen de twee manieren van orderpicking op een rij gezet.

1 mei 2020

8 redenen om barcodescanning te gebruiken

Veel magazijnen kunnen niet meer zonder barcodescanners. De belangrijkste voordelen zijn een hogere productiviteit en een kleiner aantal pickfouten. Er zijn echter veel meer redenen die deze technologie interessant maken. Dit zijn volgens ons de 8 grootste voordelen van het gebruik van barcodescanning.

3 april 2019

Zo haalt u optimaal rendement uit uw smalle gangen truck

Wie alles uit zijn smalle gangen truck wil halen, zal bij elke rit de optimale rijweg moeten kiezen. Vrijwel altijd is dat een diagonale beweging, maar wanneer moet de chauffeur die inzetten? Met de module magazijnnavigatie hoeft hij daar niet meer over na te denken. Daardoor stijgt de efficiëntie met maximaal 25 procent.

Mist u relevante onderwerpen welke thuis zouden horen op deze pagina of heeft u vragen? Laat het onze redactie weten: Klik hier voor het contact formulier.