Miniload Sideshot
parallax background

Maso Profit

Zet veiligheid op één met miniload systeem

Maso Profit is een Tsjechische toeleverancier van bedrijven in de vleesverwerkende industrie en de horeca. Het assortiment omvat onder meer kruiden en vleesmessen in verschillende soorten en maten. Dankzij een automatisch opslagsysteem hoeven de magazijnmedewerkers van het in 1991 opgerichte familiebedrijf niet langer met deze scherpe messen de trap op en af.

Bestaand magazijn automatiseren

Voorheen lag het kleingoed in legbordstellingen, die verspreid waren over het hele magazijn van Maso Profit. In 2018 besloot het bedrijf een volledig geautomatiseerd opslagsysteem te installeren. De medewerkers hoeven daardoor niet meer met gevaarlijke goederen zoals scherpe messen te voet door het magazijn. De grootste uitdaging was de beperkte hoogte van het met een zadeldak uitgeruste pand.

Miniload magazijn en conveyors

Het miniload magazijn beslaat een vloeroppervlak van slechts 100 vierkante meter en is 5,7 meter hoog. Het heeft een opslagcapaciteit van 2.588 kunststof bakken die dubbeldiep worden opgeslagen. De coveyors voor aan- en afvoer van de bakken zijn in de stellingen geïntegreerd, zodat maximaal gebruik wordt gemaakt van de beperkte ruimte. De miniloadkraan kan 380 bakken per uur in- en uitslaan. Via conveyors komen die bakken terecht bij de vier werkstations. Als de orderpickers de juiste artikelen uit de bakken hebben verzameld, gaan ze weer terug naar het miniload magazijn.

Miniloadkraan

Jungheinrich heeft het volledige opslagsysteem geleverd inclusief de miniloadkraan van het type STC 2B1A. De miniloadkraan heeft een versnelling van 4 m/s2 en kan tegelijkertijd twee bakken met elk 45 kilogram dragen. Overtollige energie wordt opgeslagen in condensatoren (supercaps) en later opnieuw ingezet, wat voor een laag energieverbruik zorgt. De rollenbanen die de bakken aan- en afvoeren naar de vier werkstations, hebben een snelheid van 0,6 meter per seconde.