miniload-kranen
parallax background

Miniload magazijn

Hogere efficiëntie en lagere operationele kosten

In een automatisch kleingoed- of bakkenmagazijn zijn kleine artikelen of onderdelen in kunststof bakken opgeslagen. Een miniloadsysteem verzorgt de in- en uitslag van deze bakken. Het resultaat: een hogere efficiëntie en lagere operationele kosten, want de orderpicker hoeft niet meer langs stellingen te lopen.

Een automatisch kleingoed- of bakkenmagazijn bestaat uit lange gangen met hoge magazijnstellingen. Kleine artikelen of onderdelen met een lage doorlooptijd zijn in kunststof bakken plaatsbesparend opgeslagen, waardoor de hoogte van het magazijn optimaal wordt benut. In de gangpaden rijden één of meerdere miniloads, die worden aangestuurd door een Warehouse Management Systeem (WMS). De miniload scant de barcode, haalt de bakken in de kortst mogelijke tijd uit de magazijnstelling en brengt deze vervolgens naar de aangewezen plek.

Goods-to-man

Het orderpickproces wordt dankzij de inzet van een miniload volledig geautomatiseerd. De miniload brengt de bakken via conveyorbanen naar de orderpickers, die daardoor niet meer langs de magazijnstellingen hoeven te lopen. Ook haalt de miniload de bakken weer op en plaatst deze terug in de stelling. Deze werkwijze bespaart veel tijd en genereert een hogere efficiëntie en lagere kosten.

Voordelen van een miniloadmagazijn

✔ Zeer compacte opslag
✔ Optimale ruimtebenutting
✔ Sneller, efficiënter en betrouwbaarder orderpicken
✔ Constante registratie in WMS
✔ Flexibel aan te passen

Jungheinrich’s eigen miniloadkraan

Onze miniloadkraan STC 2B1A levert de hoogste omslagprestaties op de markt en is dankzij drie patenten lichter, sneller en compacter dan andere miniloadkranen. De STC 2B1A is uitgerust met een schaalbare, lichtgewicht mono- of duomast die kan reiken tot hoogtes van 25 meter. Door de uitzonderlijk compacte rails en de innovatieve Omega-aandrijving in de voet van de mast kunnen meer opslaglocaties worden gecreëerd en is de capaciteit van het systeem hoger dan bij andere miniloadsystemen.

De rijsnelheid is meer dan 6 meter per seconde. De STC 2B1A wint tijdens het remmen zijn energie terug. Die energie wordt opgeslagen in SuperCaps en weer hergebruikt tijdens de acceleratie. Door de terugwinning daalt het energieverbruik met 25% en het benodigde aansluitvermogen met zelfs 50%.