Referentie magazijn automatisering Orkla
parallax background

Automated guided vehicles (AGV's) voor Orkla

Processen optimaliseren in de voedselindustrie

Automatisering in de voedselindustrie

De Orkla Group is een concern met hoofdkantoor in Oslo. Het assortiment omvat voedingsmerken als Nugatti, Felix Ketchup en Bähncke mosterd. Orkla Foods Denemarken in Skælskør is al meer dan 150 jaar actief. Op deze locatie worden BBQ-sauzen, mosterdsoorten en dressings geproduceerd.

Processen optimaliseren met AGV's

De locatie in Skælskør is de afgelopen decennia voortdurend gegroeid. Tijdens het optimaliseren van processen zocht Orkla een integrale oplossing voor het automatisch verpakken. Orkla schafte verpakkingsrobots aan en ook machines die de pallets met verpakte producten vervolgens kunnen inpakken. Ook het vervoer van de verpakkingsrobots naar de automatische palletverpakker moest idealiter worden geoptimaliseerd.

Verschillende oplossingen werden onderzocht voor het verbinden van de robots. De keuze viel op AGV's. Op basis van de jarenlange ervaring met manuele magazijntrucks, vertrouwt Orkla ook op de AGV-systemen van Jungheinrich.

 

Automatiseren tijdens een lopende productie

De verpakkingsrobots en de automatische palletverpakker waren al in bedrijf gesteld, voordat de beslissing werd genomen om AGV's te gebruiken. De AGV’s moesten tijdens het lopende productieproces worden geïmplementeerd. Er werd gekozen voor een AGV-systeem om de flexibiliteit in de productie te behouden en bepaalde vervoerstaken van medewerkers over te nemen. Een deel van het systeem zal nog steeds handmatig draaien, zoals dat al het geval was. Bijvoorbeeld voor kleine batches. Daarom was het belangrijk om een systeem te kiezen, dat makkelijk in de gemengde inzet zou kunnen worden gebruikt. Een ander belangrijk criterium was, dat er geen wijzigingen nodig zijn voor bestaande productiesystemen of routes. Het systeem moest verder schaalbaar zijn.

 

Vele jaren goede ervaringen met Jungheinrich

"We besloten om met Jungheinrich in zee te gaan, omdat we al jarenlang veel goede ervaringen hebben met Jungheinrich. Jungheinrich kon ons niet alleen AGV's op basis van serieproductie magazijntrucks aanbieden, maar ook precies de automatiseringsoplossing die we nodig hadden," zegt Mikael Sørensen, plantmanager Orkla Foods Denemarken.

 

Automated Guided Vehicles in een stand-alone systeem

Aangezien de AGV's in een bestaand productiesysteem zouden worden geïmplementeerd, werd er voor de bijzonder, flexibele en veelzijdige ERC 215a gekozen. Een personenbeveiligingssysteem werd geïnstalleerd omwille van een uitgebreide bescherming in de inzet tussen manuele trucks. Omdat er niet op een systeem op hoger niveau kon worden aangesloten, werd een zelfstandige oplossing geïmplementeerd. Opdrachten om een pallet gereed product op te halen en een nieuwe, lege pallet te leveren, worden geactiveerd door machinesignalen. Deze signalen worden opgevangen door het AGV-systeem en omgezet in transportorders voor de AGV's. De bestaande magazijninrichting van Orkla werd gebruikt, waardoor er geen verbouwing nodig was. De reflectoren voor de lasernavigatie zijn op muren, kolommen en de productielijnen gemonteerd. Dat maakte het mogelijk om het systeem te realiseren, zonder het productieproces te onderbreken. De tijd die nodig was om het volledige systeem op te starten, bedroeg twee weken. Na een week in testmodus draaide het systeem foutloos en was het klaar voor oplevering. Sindsdien heeft het de toegewezen taken betrouwbaar uitgevoerd.