paternoster-orderpicking
parallax background

Plateaulift magazijn

Efficiënt omgaan met ruimte en hoge pickprestaties

De Jungheinrich plateaulift is een gesloten opslagsysteem op basis van het goods-to-man principe. Dit is een aanduiding voor automatische opslag- en orderverzamelsystemen waarin orderpickers niet meer naar de goederen hoeven te lopen of rijden, maar waarin de goederen naar de orderpicker worden gebracht.

In de plateaulift zitten lades waarop goederen kunnen worden opgeslagen. De lift brengt zelf de lades weg en slaat deze op de meest optimale locatie op. Dit doet de lift op basis van de hoogte van de goederen. Hierdoor voorkom je loze ruimte in de plateaulift en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

De eigenschappen van onze plateaulift

De Jungheinrich plateaulift zorgt voor hoge snelheden, minimale wachttijden en dus hogere pickprestaties. Dit komt o.a. door het optionele dualtray systeem waarbij twee lades tegelijkertijd gepresenteerd worden. Zo kan er aan één lade order gepickt worden, terwijl de plateaulift op de achtergrond de volgende lade al klaarzet.


Wat zijn de toepassingen?

Het automatische opslagsysteem maakt een compacte opslag in een kleine ruimte mogelijk, handig voor in het magazijn of werkplaats. U kunt kiezen voor de Jungheinrich Logistics Interface. Deze software is de communicatie tussen de plateaulift en uw WMS. Deze software zorgt gegarandeerd voor een efficiënte integratie met uw magazijnprocessen. De unieke Logistieke Interface is een kant-en-klare verbinding tussen onze plateaulift en uw warehouse management systeem (WMS).


De voordelen

  • Meer opslagcapaciteit in kleine ruimtes
  • Exacte inventarisatie door integratie met voorraadsystemen
  • Langzame snelheden voor gevoelige goederen
  • Meer veiligheid en bescherming voor de bediener en de magazijngoederen
  • Modulaire uitbreidingsmogelijkheden
  • Efficiënte opslaglocaties voor veel bestelde producten
  • Toegangsrechten instelbaar per gebruiker
  • Snel picken via het ‘goods-to-men’ principe