paternoster-orderpicking
parallax background

Plateaulift magazijn

Efficiënt omgaan met ruimte en hoge pickprestaties

De Jungheinrich plateaulift is een gesloten opslagsysteem op basis van het goods-to-man principe.

De Jungheinrich plateaulift zorgt voor hoge snelheden, minimale wachttijden, hogere pickprestaties en meer productiviteit. Dankzij het goods-to-man principe, waar goederen naar de orderpicker worden gebracht in plaats van andersom, hoeven orderpickers niet meer langs de locaties lopen en kunnen zij zich volledig concentreren op het verzamelen van de juiste artikelen.

De eigenschappen van onze plateaulift

In de plateaulift zitten lades waarop goederen kunnen worden opgeslagen. Door het optionele dualtray systeem, waarbij twee lades tegelijkertijd gepresenteerd worden, kan er aan één lade orders worden verzameld terwijl de plateaulift op de achtergrond de volgende lade al klaarzet. De lift brengt zelf de lades weg en slaat deze op de meest optimale locatie op. Dit doet de lift op basis van de hoogte van de goederen. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte optimaal benut en blijft de productiviteit hoog.

Hoge (voorraad)betrouwbaarheid

Onze plateaulift is eenvoudig te integreren in bestaande magazijnprocessen. Een rechtstreekse verbinding met een Warehouse Management Systeem (WMS) is mogelijk dankzij onze middelewaresysteem Logistics Interface. De koppeling met een WMS levert een betrouwbaar en real-time voorraadbeheer op.
De plateaulift is uit te breiden met een pick-by-light systeem (optie) wat zorgt voor effectiever orderpicken en een kleinere kans op fouten. De toegangsrechten tot de plateaulift zijn per gebruiker in te stellen wat de veiligheid ten goede komt.

Voordelen van de plateaulift


✔ Meer opslagcapaciteit in kleine ruimtes
✔ Exacte inventarisatie door integratie met voorraadsystemen
✔ Langzame snelheden voor gevoelige goederen
✔ Meer veiligheid en bescherming voor de bediener en de magazijngoederen
✔ Modulaire uitbreidingsmogelijkheden
✔ Snel picken via het ‘goods-to-men’ principe


Plateaulift in de praktijk: van 1.700 m2 opslagruimte naar 50 m2

Transferro is een inkoopcombinatie en full-service marketingorganisatie op het gebied van ijzerwaren en gereedschappen. Vanwege het nijpende ruimtetekort in het magazijn besloot de onderneming 1.700 m2 aan legbordstellingen in te ruilen voor twee Jungheinrich plateauliften met een oppervlakte van maar 50 m2. Directeur Arap-John Tigchelaar van Transferro: “De artikelen in de legbordstellingen zijn vaak zo klein, dat we vooral heel veel lucht opslaan. Door alle kleine items in de plateauliften te plaatsen, kunnen we grijpvoorraad van de grotere artikelen naar de conventionele legborden brengen. Dit schept dan weer ruimte voor bulkpallets in het bulkmagazijn.”