parallax background

Semi-automatisering geeft PSZ electronic flexibiliteit voor groei

PSZ electronic produceert en assembleert kabels en elektrische systemen voor allerhande toepassingen. Als marktleider beschikt PSZ electronic over productielocaties in Duitsland, Tsjechië, Albanië en Tunesië. Het distributiecentrum in het Duitse Vohenstrauss regisseert zowel de logistieke stromen tussen de productielocaties, als de leveringen aan klanten. Het bedrijf heeft tienduizenden artikelen in het assortiment, die - afhankelijk van de klantwens - op talloze verschillende manieren worden verpakt en gelabeld.

Op zoek naar meer efficiëntie

Het oude distributiecentrum met een capaciteit van slechts 1500 pallets kon de groei niet meer aan. PSZ electronics was daarom op zoek naar een oplossing om de opslag in het distributiecentrum zo efficiënt mogelijk in te richten en flexibel te blijven bij toekomstige veranderingen.

Smalle gangen magazijn met semi-automatische trucks

Het distributiecentrum is veranderd in een smalle gangen magazijn met een capaciteit van 5000 pallets en semi-automatische smalle gangen trucks verzorgen de in- en uitslag. De trucks zijn bemand door een chauffeur, maar rijden – na een druk op de knop - automatisch naar de volgende locatie binnen dezelfde smalle gang. De informatie over die volgende locatie ontvangt de truck van het nieuwe warehouse management systeem. Het WMS werd, samen met de bijbehorende terminals en scanners, door Jungheinrich geleverd.

Makkelijker, transparanter en minder fouten

Met dit nieuwe concept kan PSZ electronic de in- en uitslag van alle producten perfect sturen; of het nu gaat om europallets en gitterboxen of doosjes en bakken van kleine artikelen. De semi-automatisering maakt het werk voor de medewerkers niet alleen makkelijker, maar ook veel transparanter. Een ander bijkomend voordeel is de afname van het aantal fouten. In de oude situatie verloren de medewerkers veel tijd aan het zoeken naar specifieke producten. Nu heeft het bedrijf real time inzicht in de hoeveelheden en ook op welke locatie die liggen. Het resultaat is precies zoals PZS electronic het zich had voorgesteld. De interne logistiek is naar een hoger niveau getild en de onderneming is klaar voor de toekomst.