Wat is een semi-automatisch magazijn?

Wat is een semi-automatisch magazijn?

parallax background

Wat is een semi-automatisch magazijn?

Korte uitleg met voordelen en voorbeelden.

Wat is een semi-automatisch magazijn

Met een minimale investering toch tijdswinst behalen en kosten besparen? Dat kan met een semi-automatisch magazijn.

Voor iedereen die met een minimale investering toch veel tijdwinst wil behalen en op de arbeidsmarkt kosten wil besparen, is een semi-automatisch magazijn een goede optie. Een voorbeeld van een proces in een semi-automatisch magazijn, is het koppelen van een smalle gangen truck. De trucks rijden dan automatisch van de ene naar de andere picklocatie. De navigatie in de truck kiest altijd de meest optimale route, waardoor besparingen kunnen oplopen tot 25%.

Naast smalle gangen trucks, kunt u ook orderpicktrucks en reachtrucks aan uw WMS koppelen. Voer de opslaglocatie in via uw WMS en de reachtruck zoekt automatisch de juiste hoogte op. Dit geldt ook voor uw orderpicktrucks. De orderpicktruck stopt dan automatisch op de volgende picklocatie. Zo hoeven uw medewerkers niet steeds op- en af te stappen waardoor u 25% of meer bespaart.

Soms is het onhandig om alle fysieke handelingen binnen uw magazijn te automatiseren. Een voorbeeld hiervan is zonepicking. Dit houdt in dat uw magazijn opgedeeld is in verschillende zones met picklocaties. Iedere orderpicker krijgt dan een eigen zone en hoeft hierdoor minder ver te lopen. Het transport van de artikelen tussen de zones kunt u wel automatiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld de dozen waarin de artikelen worden geplaats via een rollenbaan laten vervoeren van de ene zone naar de andere zone. Met als eindpunt het inpakstation waar de artikelen klaar worden gemaakt voor verzending.

Semi-automatisering is ook de combinatie van batchpicking en sorteren. Hierbij voegt het WMS de orders samen tot één batch die verzameld worden door meerdere orderpickers. De orderpickers plaatsen de artikelen op een sorteersysteem en dat systeem zorgt ervoor dat de artikelen per klant uitgesorteerd worden. Dit houdt in dat het sorteerproces volledig gemechaniseerd is maar dat de artikelen nog wel handmatig verzameld worden.

Een semi-automatisch magazijn is een van de drie gradaties binnen automatisering als we kijken naar primaire magazijnprocessen zoals orderverzamelen. De twee andere gradaties zijn een manueel/conventioneel magazijn en een volledig automatisch magazijn. Bij deze drie verschillende type magazijnen is sprake van een IT-systeem dat de processen op de werkvloer aanstuurt.

Wilt u meer weten over magazijnautomatisering? Download dan de volledige whitepaper onderaan de pagina.

Direct antwoord op uw vraag


Ik wil graag een vrijblijvend oriëntatie gesprek

Neem contact met ons op of bel 0172 44 6789.

 

Download de whitepaper als PDF

Wat zijn de gradaties van magazijn automatisering?