Tronios

Nieuw magazijn van Tronios past als een maatpak

Tronios is een groothandel in professionele licht- en geluidsapparatuur, die via de webshop MaxiAxi middels dropshipments ook levert aan consumenten. Vanwege de snelle groei moest het Twentse familiebedrijf noodgedwongen op zoek naar een nieuw magazijn. Op advies van Jungheinrich koos Tronios voor een efficiënt ASRS concept met onder meer zes verticale plateauliften, maar zonder volledig geautomatiseerd palletmagazijn.

Opslag- en orderpickprocessen automatiseren

Het oude magazijn was veel te klein geworden. Elders in Almelo had het bedrijf al drie extra opslagruimtes in gebruik. Bovendien was de handmatige operatie met papieren picklijsten allesbehalve efficiënt. Nog voor de uitbraak van het coronavirus startte Tronios met de voorbereidingen voor nieuwbouw. Behalve een nieuw magazijn had de groothandel ook een nieuw warehouse management systeem (WMS) nodig. Daarnaast gingen de gedachten uit naar automatisering van opslag- en orderpickprocessen.

Hoeveelheid handling afgenomen

Verderop in Almelo is een hypermodern pand gebouwd inclusief een efficiënt magazijn met onder meer zes verticale plateauliften van Jungheinrich. Door de aansturing van het warehouse management systeem, eveneens van Jungheinrich, is de hoeveelheid handling drastisch afgenomen. Omdat tijdens het orderpicken en het verpakken elk artikel wordt gescand, is de kans op fouten met maar liefst 80 procent afgenomen. Dat scheelt tijd – de medewerkers hoeven nu veel minder herstelwerkzaamheden te verrichten.

Zes verticale plateauliften

Mede vanwege de plannen voor automatisering en een nieuw WMS, besloot Tronios op zoek te gaan naar een totaalleverancier. De eerste gesprekken met Jungheinrich leverden meteen een goede klik op. Het project startte met enkele data-analisten die onder meer het orderpatroon en het artikelbestand onder de loep namen. Op basis daarvan is een eerlijk ontwerp tot stand gekomen. Op advies van Jungheinrich koos Tronios niet voor een geautomatiseerd palletmagazijn en bakkenmagazijn, maar voor een grotendeels handmatig proces met onder meer zes verticale plateauliften.