watson-onbemand-opslag
parallax background

A.S. Watson slaat goederen slim op

Compacte opslag met behulp van de Under Pallet Carrier's (UPC's)

Minder brandgevaar, betere arbeidsomstandigheden

Met de keuze voor compacte opslag met behulp van de Under Pallet Carrier (UPC), zet A.S. Watson Health & Beauty Benelux zijn volumineuze goederen veilig én toch dicht op elkaar. De komst van de UPC maakt een eind aan de lastige blokopslag. Keukenrollen, luiers en tissues zijn nu makkelijker te verzamelen en beter te blussen als het onverhoopt mis mocht gaan.

Al jaren zocht A.S. Watson, het moederbedrijf van winkelformules als Kruidvat en Trekpleister naar een afdoende opslagmethode voor zijn lichte en volumineuze goederen. Deze stonden tot de herfst van 2015 in blokopslag in het grote DC in Heteren. “Qua brandveiligheid een ongewenste situatie”, vertelt Projectleider Supply Chain Development Steven Beerens. “Bij calamiteiten is de Sprinkler onvoldoende in staat om een brand te bestrijden omdat het bluswater matig tussen de pallets kan komen. Ook voor de verzamelaars was het onprettig om tussen opgeslagen goederen te moeten laveren. Aangezien de volumes jaarlijks groeien, werd het hoog tijd voor een afdoende oplossing.”

Direct antwoord op uw vraag


Ik wil graag een vrijblijvend oriëntatie gesprek

Neem contact met ons op of bel 0172 44 6789.

Onbemande opslag

Compacte opslag via inrij- of doorrolstellingen is een veelgebruikte methodiek, maar deze aanpak zou onvoldoende verzamelcapaciteit opleveren. Het moest slimmer en die oplossing vond A.S. Watson in een kanaalopslag met onbemande UPC’s en doorrolsecties die de picklocaties van voldoende producten voorzien. Op een vloeroppervlakte van 600 m2 plaatste Jungheinrich een stelling met UPC-kanalen voor de opslag van 12 pallets per kanaal. Drie onbemande Jungheinrich UPC-shuttles plaatsen de pallets in elk kanaal en zorgen voor een onderling ingestelde tussenruimte van 75 mm, ideaal voor een goede doorlaatbaarheid van bluswater. Er liggen 36 secties naast elkaar. Het opslagsysteem telt 4 van deze etagesecties boven elkaar, samen goed voor een totale capaciteit van 1.728 europallets. Centraal onder de bulkopslag is een verzameltunnel vrijgehouden. Deze wordt aan beide zijden bevoorraad via doorrolsecties van elk drie pallets diep waardoor het systeemtotaal op 1.944 pallets komt. Steven Beerens: “De pallets rollen overdwars om de grijpdiepte voor de orderverzamelaar te beperken. Dit zorgt voor een lagere fysieke belasting en optimale bereikbaarheid van de goederen.”

U-bocht

De verzamelzone is ruim genoeg voor de verzamelaars om elkaar te kunnen inhalen met hun elektropallettrucks. Ze lopen hierbij in een U-vorm onder het opslagsysteem door. Het voice picksysteem stuurt op meerdere facings van hetzelfde artikel om de kans op opstoppingen te minimaliseren. Als er nog maar 1 artikel in de doorrolsectie staat, gaat er op de kopzijde een rode lamp branden. Dit is het signaal voor de smalle gangentruckchauffeur om vanuit de bulk de aanvulling te doen. Door twee bulkpallets achter elkaar aan te vullen haalt hij extra rendement uit zijn truckpositie. De pallets in de bulkkanalen worden met de UPC in- en uitgeslagen. Het commando verloopt via de afstandsbediening in de cabine van de smalle gangentruck. Ook het verplaatsen van de UPC geschiedt met de smallegangentruck zodat het ruimtebeslag aan beide zijden van de opslag tot een minimum beperkt blijft. “Voor zover wij weten is dit de eerste smalle gangentruck-bediende palletshuttle in ons land”, aldus Beerens met enige trots. “We zijn erg tevreden over het bereikte resultaat.”

Bent u op zoek naar nog concretere informatie over deze referentie?

Maak direct een afspraak met onze adviseur voor een oriënterend gesprek.