Wat is een volledig automatisch magazijn?

Wat is een volledig automatisch magazijn?

parallax background

Wat is een volledig automatisch magazijn?

Korte uitleg met voordelen en voorbeelden.

Wat is een volledig automatisch magazijn

Lees alles over wat een volledig automatisch magazijn inhoudt en op welke manier menselijk handelen toch wenselijk en onvermijdelijk kan zijn.

Een volledig automatisch magazijn is een magazijn waarin de goederen naar de mensen toekomen. Een volledig automatisch magazijn heet ook wel een goods-to-man of goederen-naar-de-man. Uw werknemers hoeven dus niet meer naar de goederen toe te lopen of te rijden.

Een volledig automatisch magazijn bestaat meestal uit stellingen en stellingbedieningsapparaten. Een voorbeeld hiervan zijn kranen of miniloads. Deze bedieningsapparaten kunnen volledig automatisch bakken, dozen of pallets met artikelen inslaan en uitslaan. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat alleen volle pallets het magazijn binnenkomen en weer verlaten. Hierdoor is de noodzaak van menselijk handelen niet meer van toepassing.

Soms kan menselijk handelen nog wenselijk zijn. Dit is vaak het geval als er pallets aan het begin of aan het eind op een conveyor geplaatst moeten worden, of juist ervan af gehaald moeten worden. Heeft u een magazijn waarin orderpicking een grote rol speelt? Dan kan er niet gesproken worden van een volledig automatisch magazijn. Dit komt omdat u dan nog altijd iemand nodig heeft voor bepaalde handelingen. Namelijk, het pakken van de juiste artikelen.

Een medewerker in een volledig automatisch magazijn hoeft alleen klaar te staan op de orderpickstations om de juiste bakken of dozen aan te pakken. De conveyors zorgen ervoor dat de orderpicker de juiste producten en de juiste aantallen krijgt. Het doel is om ook deze laatste handelingen te automatiseren d.m.v. innovatie.

Er zijn al automatische systemen beschikbaar voor casepicking. Hierbij worden er producten verzameld op doosniveau. Dit is echter alleen interessant voor grote bedrijven. Vanwege de grote verschillen in vormen en afmetingen van artikelen is het nu nog te complex om itempicking, orderpicking van goederen op item- of artikelniveau, volledig te automatiseren.

Wilt u meer weten over magazijnautomatisering? Download dan de volledige whitepaper onderaan de pagina.

Direct antwoord op uw vraag


Ik wil graag een vrijblijvend oriëntatie gesprek

Neem contact met ons op of bel 0172 44 6789.

Wat u moet weten over magazijn automatisering

U leest en hoort van alles over automatisering, mechanisering en zelfs robotisering van magazijnen. Een interessant onderwerp, maar het blijven soms vage begrippen. Wat is magazijnautomatisering nu precies en waarom zijn velen hier zo druk mee bezig?

Hoe verandert - gedeeltelijke of volledige automatisering het werk dat u en uw medewerkers nu doen?

Deze whitepaper geeft antwoord op de volgende vragen

  • Welke vormen of gradaties van automatisering er zijn
  • Welke problemen lost automatisering op
  • Over welke factoren moet u nadenken als u automatisering overweegt
  • Hoe belangrijk zijn levensduur en terugverdientijd
 

Download de whitepaper als PDF

Wat zijn de gradaties van magazijn automatisering?