wahl & co
parallax background

Wahl & Co werkt sneller en accurater

met hulpsystemen van Jungheinrich

Wahl & Co is sinds 1931 actief als logistiek dienstverlener in Bielefeld. Het familiebedrijf levert verschillende logistieke diensten aan bedrijven in handel en industrie. Flexibiliteit, veelzijdigheid en kwaliteit zijn de belangrijkste prioriteiten van de logistiek dienstverlener uit Noordrijn-Westfalen. Dat waren ook de uitgangspunten voor het nieuwe smalle gangen magazijn dat Wahl & Co in Bielefeld heeft gebouwd.

De uitdaging

Om als logistiek dienstverlener aan de hedendaagse eisen op het gebied van snelheid en flexibiliteit te voldoen, is een gestroomlijnde operatie in het nieuwe magazijn van cruciaal belang. Dat betekent dat alle processen - van inkomende tot uitgaande goederen - perfect op elkaar moeten zijn afgestemd. Tegelijkertijd moeten de bestuurders van de magazijntrucks de best mogelijke ondersteuning krijgen om fouten te voorkomen. Bovendien wilde Wahl & Co die magazijntrucks graag koppelen aan het bestaande Warehouse Management Systeem (WMS).

De oplossing

Jungheinrich heeft een smalle gangen magazijn met 15.000 palletlocaties en een hoogte van 16,5 meter ingericht. Twee smalle gangen trucks van het type EKX 515 nemen de in- en uitslag van de pallets voor hun rekening. Een reachtruck van het type ETV 214 verzorgt het transport tussen het smalle gangen magazijn en het conveyorsysteem dat voor aan- en afvoer van de pallets zorgt.
Jungheinrich heeft niet alleen de stellingen, magazijntrucks en het conveyorsysteem geleverd, maar ook de middleware waarmee de magazijntrucks aan het WMS zijn gekoppeld, Logistics Interface. Daarnaast zijn de trucks uitgerust met hulpsystemen; warehouseNAVIGATION voor de smalle gangen trucks en liftNAVIGATION voor de reachtruck. Dankzij de middleware verliep de integratie van de trucks en de hulpsystemen met het WMS moeiteloos. De aanpassingen aan het WMS zijn tot een minimum beperkt gebleven.

Het resultaat

Fouten maken in het warehouse is nagenoeg onmogelijk. Dat geldt allereerst voor de reachtruck die de pallets van het conveyorsysteem oppakt en afzet op één van de pick-up of drop-off locaties op de kopse kant van de magazijnstellingen. Als de bestuurder de barcode op de stelling scant, ontvangt de reachtruck automatisch de juiste afzethoogte. Eén druk op een knop is voor de bestuurder voldoende om de vorken in beweging te zetten. Die stoppen automatisch op de juiste hoogte. Dat leidt niet alleen tot minder fouten, maar ook tot minder schade aan de stellingen.
De bestuurders van de twee smalle gangen trucks hoeven hun machine alleen maar in beweging te zetten. De trucks hebben op dat moment van het WMS - verstuurd via de Logistics Interface - al de volgende opslaglocatie ontvangen. De bestuurder hoeft niet meer te zoeken, manoeuvreren en corrigeren, wat leidt tot meer efficiëntie. Bijkomend voordeel: scannen van opslaglocaties is niet meer nodig. “Onze bestuurders worden bij hun werk perfect ondersteund door de hulpsystemen van Jungheinrich”, stelt Jörn Wahl-Schwentker, bedrijfsleider van Wahl & Co. “De resultaten die we tot nu toe zien zijn een hogere procesbetrouwbaarheid en een hogere productiviteit.”

“Onze bestuurders worden bij hun werk perfect ondersteund door de hulpsystemen van Jungheinrich”, stelt Jörn Wahl-Schwentker, bedrijfsleider van Wahl & Co. “De resultaten die we tot nu toe zien zijn een hogere procesbetrouwbaarheid en een hogere productiviteit.”