w-lan-magazijn
parallax background

Warehouse WLAN-netwerken

Storingsvrije, betrouwbare communicatie met het WMS.

Storingsvrije communicatie is een voorwaarde voor een goed functionerend warehouse management systeem (WMS). Met een betrouwbare wifi-dekking zijn uw terminals en andere apparaten altijd verbonden dankzij een stabiele en betrouwbare netwerkverbinding.

Een WLAN infrastructuur maakt een realtime verbinding van medewerkers met draadloze terminals of andere WLAN componenten met uw netwerk, WMS of ERP-systeem. Door roaming tussen draadloze access points vertrouwen uw medewerkers in het hele magazijn op een betrouwbare en stabiele netwerkverbinding.

Expertise

Met onze expertise in scanners, terminals en software weten we precies aan welke voorwaarden, beveiliging en snelheid een WLAN infrastructuur in het magazijn moet voldoen. Voor het ontwerp en de installatie van onze WLAN netwerken gebruiken wij voor de industrie geschikte WLAN componenten van Cisco en Motorola. Vanaf het advies op maat tot en met de realisatie nemen we alles uit handen.

De voordelen van WLAN infrastructuur van Jungheinrich

✔ Altijd en overal in het magazijn een stabiele netwerkverbinding
✔ Realtime verbinding tussen draadloze terminals, ERP en WMS
✔ Betrouwbare en duidelijke situatieanalyses
✔ Alles uit één hand: van planning tot installatie
✔ Voor industrie geschikte componenten van Motorola en Cisco van hoge kwaliteit

De bestaande situatie in kaart brengen

Eerst maken wij een simulatie van uw magazijn. We maken een grove schatting van het aantal access points dat nodig is en op welke plekken ze worden gemonteerd. Door eerst een schatting te maken, ontdekken we de obstakels die het signaal kunnen blokkeren, zoals stellingen, muren en goederen. Voor grote magazijnen is een aanvullende radiografische meting nodig.

WLAN planning (radiografische meting)

Bij een radiografische meting worden draadloze access points op vooraf geplande plekken geplaatst en meettechnisch opgenomen. Aan de hand van de reikwijdte wordt de volgende positie bepaald, totdat het WLAN signaal in het hele magazijn beschikbaar is. Door de radiografische meting wordt bepaald hoeveel draadloze access points nodig zijn en waar precies deze moeten worden gemonteerd.
Een radiografische meting levert de beste resultaten bij volle magazijnstellingen. In een nieuw magazijn zijn de stellingen vaak al gebouwd maar nog niet gevuld. Ook dan is een stabiele WLAN netwerkverbinding noodzakelijk. Vaak voeren wij aanvullend een systeem- en performance analyse uit. Zijn er andere WLAN access points aanwezig in het magazijn? Ook dan voeren wij deze analyse uit.

WLAN controle (systeem- en performance analyse)

Een WLAN systeem- en performance analyse controleert de bestaande WLAN infrastructuur. In het eindrapport worden alle WLAN parameters opgenomen, problemen geïdentificeerd en aanbevelingen voor optimalisatie benoemd. Als de draadloze oplossingen van Jungheinrich, zoals truckterminals en warehouseNAVIGATION, op WLAN infrastructuren van andere fabrikanten moeten worden aangesloten, is een systeem- en performance analyse aan te bevelen. Het is belangrijk om dit vooraf te doen, omdat optimalisaties achteraf hoge kosten meebrengen of zelfs helemaal niet meer mogelijk zijn.

Warehouse WLAN-netwerken

bestaan uit de volgende elementen